Programmatie

Kanaal Z informeert en inspireert

Kanaal Z en Canal Z investeren continu in een sterke programmering met een gevarieerd aanbod dat ervoor zorgt dat iedere kijker aan zijn trekken komt.

Met programma’s als Z-Nieuws, Z-Beurs en Z-Expert, komen de zenders tegemoet aan de informatie- en meerwaardezoeker met hun actuele sociale, financiële en economische berichtgeving (nationaal en internationaal).

Zo komt het Nederlandstalige Z-Nieuws tot stand vanuit de redactiecel die werkt binnen het kader van de VTM-redactie. Daarnaast zorgt een redactie in het Brussels Media Centre van Roularta voor Z-Beurs en Z-Expert, én voor het Franstalige Z-News, Z-Bourse en Z-Expert.

In het Brussels Media Centre in Evere werken meer dan 300 topjournalisten in een multimediale newsroom die zorgt voor non-stopberichtgeving op het internet, voor commentaren en diepgaande journalistiek in de magazines.

Programma’s als Z-Ondernemen, Z-Audit, Z-Fiscaal, Z-Funds, Z-Innovatie en Z-Design spelen vervolgens in op zij die verder willen evolueren en kennis verwerven binnen het bedrijfsleven.

Met wekelijks terugkerende programmareeksen als Z-Energy, Z-Healthcare, Z-Industry en Z-HR, evenals de reeksen Z-Chemie & Farma, Z-Facility, Z-Food, Z-ICT, Z-Insurance, Z-Veiligheid & Welzijn en Z-Cleantech, vernieuwt en versterkt Kanaal Z en Canal Z de community communicatie met diverse beroepsfederaties.

En met Z-Smart Cities, Z-New Technologies, Z-Digital en Z-Connectivity zorgen we voor een innovatieve toets in ons programma-aanbod.

Tijdens het weekend, bij Z-Talk en Z-Agora, worden dan weer actuele thema’s uitgediept in debatten met bedrijfsmensen en politici. Verder is er ook ruimte voor inspiratie en ontspanning met programma’s als Fleet TV, Z-Sport, Z-Family Business, Z-Wallonië, Z-Villes en Z-Steden.

Het is duidelijk: Kanaal Z en Canal Z brengen diepgaande duidingsprogramma's voor verschillende communities, die op hun beurt deze informatie, analyses en reportages bij hun leden verspreiden. Daarbij wordt de positieve berichtgeving duidelijk geapprecieerd. Zo winnen de zenders verder terrein in diverse markten en sectoren.