enquête over elektrisch rijden

Opmerkelijke resultaten na marktonderzoek autosector Roularta

In maart/april 2020 deed Roularta Research een uitgebreide bevraging bij onze lezers omtrent hun attitude tegenover elektrisch autorijden.
Wij wilden weten welke voor- of nadelen zij zien, of ze al ervaring hebben met elektrisch rijden en of ze in de toekomst ook echt voor een elektrische wagen zouden kiezen. Hiernaast deden wij ook een imagometing van 34 automerken.

Uit de enquête bleek dat veel van de 2141 respondenten nog nooit met elektrisch rijden in contact zijn geweest. Hierdoor blijven veel hardnekkige vooroordelen bestaan en is het voor consumenten moeilijk om een objectieve mening te vormen over elektrische wagens.

Om de consument een antwoord te bieden op hun vragen rond elektrisch rijden en om hen wegwijs te maken in het aanbod aan elektrische wagens, brachten de nieuwsmagazines Knack en Le Vif/L’Express deze zomer een contentreeks rond ‘Road to EV’.

Een inleidend artikel doet de resultaten uit het marktonderzoek uit de doeken. Daarna komen week na week verschillende (auto)partners aan bod, die elk hun eigen standpunt delen en een inkijk in hun aanbod aan elektrische auto’s geven.

Wij delen graag alvast de insights uit het inleidend artikel met u. Lees hier het artikel.

Facts & Figures
7 op 10
1 op 3