Tijdelijke prijsstijging door nieuwe energietoeslagen

Een tijdelijke prijsstijging door nieuwe energietoeslagen

Naast een aanzienlijke stijging van de grondstofprijzen wordt Roularta Advertising geconfronteerd met snel stijgende energiekosten. Magazines worden gedrukt op heatset persen, waarbij hitte en bijgevolg energie een cruciale component is om tot een kwalitatief resultaat te komen. In de huidige realiteit wegen de nieuwe energietoeslagen daarom extra zwaar door op het totaal van de technische kosten voor magazine drukwerk.

Voor nieuwe orders met plaatsingen vanaf 1/10/2022 wordt daarom een verhoging van 6,9% toegepast op de huidige magazine tarieven 2022. Deze maatregel zal ingaan voor offertes opgemaakt vanaf 19 september en verschijning vanaf 1 oktober en geldt voor alle advertentietarieven magazines (mediakost), uitgezonderd de technische kosten en digitale advertentieformaten.  

Deze tariefstijging met 6,9% dekt slechts een deel van de totale stijging in kostprijs van grondstoffen en energie. Op dit moment is de tariefverhoging van toepassing tot 31/12. Ten laatste 15/12 bevestigen we de verlenging of aanpassing van deze regeling.