Sport/Voetbalmagazine wordt een maandblad

Sport/Voetbalmagazine wordt een maandblad

Vanaf februari 2022 zal Sport/Voetbalmagazine maandelijks verschijnen in magabook formaat en zal het blad verder inzetten op de digitale connectie met de sportliefhebber.
 
Het Nederlandstalige Sport/Voetbalmagazine en zijn Franstalige tegenhanger Sport/Footmagazine zijn al decennia een referentiepunt voor wie verder kijkt dan de waan van de dag in de voetbal- en sportwereld. De huidige formule - waarbij het magazine de voetbalactualiteit belicht vanuit verschillende invalshoeken door middel van diepgravende interviews, onthullende reportages, scherpe analyses en wervelende columns - blijft grotendeels behouden maar niet langer op wekelijkse basis. De groep blijft daarnaast investeren in journalistieke diepgang, grotere dossiers, een sterke fotografie en een luxueuzere afwerking van het printproduct.
 
Hoofdredacteur Jacques Sys: “De Sport/Voetbalmagazine-specials bleken de afgelopen jaren een commerciële en inhoudelijke succesformule. Het is deze formule die verder wordt uitgediept en uitgebreid.” Naast het maandmagazine wordt ruimte gemaakt voor digitale vernieuwing van het merk. Het aanbod van sport, voetbal en wielrennen past perfect in het zeer uitgebreide digitale media-aanbod van de groep “Mijn Magazines” met toegang tot de content van alle RMG-titels. En dit op elk moment van de dag, voor elke gelegenheid en over alle onderwerpen heen.
 
Er zal in de vernieuwde formule van Sport/Voetbalmagazine aandacht blijven voor Europees voetbal en de Jupiler Pro League, maar ook plaats voor retroreportages, onderzoeksjournalistiek , topinterviews en andere nieuwe rubrieken. Naast 12 extra volumineuze nummers wordt het aanbod voor de abonnee en occasionele lezer uitgebreid met vier wielerspecials. Vier jaarlijkse afspraken met de lezer om hem of haar wegwijs te maken in het nieuwe wielerseizoen en de topmomenten in het Belgische en internationale wielrennen.