#SheDecides: de highlights

#SheDecides: de highlights

Achter bijna elke aankoopbeslissing en elke belangrijke keuze schuilt een sterke vrouwelijke hand. Vrouwen zijn niet alleen bepalend voor traditionele vrouwensectoren zoals voeding en verzorgingsproducten, maar hebben ook de touwtjes in handen als het gaat over sectoren die vaker als 'mannelijk' worden beschouwd. Dat was de insteek voor het #SheDecides seminarie van Roularta media Group afgelopen vrijdag. Ontdek hieronder de highlights.

2023 Women & Health Survey

Mireille De Braekeleer (Nationaal Sales Director, Roularta Advertising) onthulde de resultaten van de online Women Decision Survey. Meer dan 4000 respondenten, zowel mannen als vrouwen, deelden hun inzichten. Hieruit leek dat welzijn hoog op de prioriteitenlijst van vrouwen staat. Een gezondere levensstijl is voor 1 op de 3 vrouwen zelfs een voortdurende missie. Wat opvalt, is de prijsbewustheid van vrouwen. Ze onderzoeken grondig voordat ze tot aankopen overgaan, vergelijken prijzen, lezen recensies en zoeken naar feitelijke informatie. Duurzaamheid en milieubewustzijn zijn groeiende factoren in hun koopbeslissingen. Ze geven de voorkeur aan duurzame producten en hebben een zwak voor gevestigde merken. Fysieke winkels en gedrukte tijdschriften blijven relevant voor vrouwen bij het zoeken naar productinformatie, terwijl sociale media en influencer-aanbevelingen minder invloed hebben.

Uiteraard is dit slechts een fractie van de inzichten in het koopgedrag en de mediaconsumptie van vrouwen. Contacteer ons om een persoonlijke bespreking in te plannen

Vervolgens gaf Vlerick professor en gerenommeerde auteur/keynote-spreker Gino Van Ossel inzicht in de uitdagingen waarmee de retailsector vandaag wordt geconfronteerd. Consumenten vertonen regelmatig paradoxaal gedrag: wat de consument verklaart te willen en het gedrag dat hij of zij in de realiteit stelt, stemmen niet altijd overeen. De verwachtingen van consumenten worden steeds groter en dit plaatst retailers van vandaag in een uitdagende positie. Volgens professor Van Ossel zullen retailers routinetaken moeten automatiseren om zo kosten te besparen en tegelijkertijd het voor de klant gemakkelijker te maken, bijvoorbeeld door de klantbeleving op digitaal niveau te verbeteren. Hij illustreerde zijn argument met succesverhalen van bedrijven zoals 'Van Marcke' en 'Impermo'. Na Gino's presentatie over effectieve retailstrategieën, werden Joachim Ruben (CEO van Lola & Liza) en Lies Eeckman (Managing Director van Polestar Belgium & Luxembourg) uitgenodigd voor een interactief debat. Dit debat gaf de gelegenheid om Gino's inzichten direct toe te passen in een zakelijke context. Lies Eeckman benadrukte: “Mensen raadplegen alles online; ze hebben al 90% van hun beslissing genomen voordat ze überhaupt naar de winkel gaan.” Joachim Ruben had het op zijn beurt over dat het als CEO maar ook als marketeer of modeontwerper cruciaal is om je te kunnen en willen verplaatsen in je klant. Je werkt voor haar of hem. Voor haar of zijn smaak en voorkeuren.

 

 

 

Kristel Vanderlinden, oprichter van FutureKind, wierp een blik op de toekomst van vrouwelijk welzijn en gezondheidszorg. Ze benadrukte de paradox dat vrouwen geloven in gendergelijkheid, maar producten zoals telefoons en auto's nog steeds niet met vrouwen in gedachten worden ontworpen. Deze discussie strekte zich uit tot vrouwelijke gezondheidsthema's zoals menopauze, veroudering en voedingssupplementen. Volgens een Femtech-rapport is slechts 4% van de fondsen voor Onderzoek en Ontwikkeling in de gezondheidszorg gericht op vrouwen. Kristel’s boodschap was duidelijk: er is vooruitgang, maar echte gendergelijkheid vereist nog werk.

B2B storytelling: ontdek ons EmpowHer Pack 

Last but not least presenteerde Mireille De Braekeleer (Nationaal Verkoopdirecteur, Roularta Advertising) het splinternieuwe EmpowHer-pakket. Deze krachtige advertentieoplossing is ontworpen om effectief vrouwelijke doelgroepen te bereiken, met een unieke mix van 10 op vrouwen gerichte merken. Adverteerders kunnen zo verbinding maken met vrouwen in alle levensfasen, inclusief de invloedrijke leeftijdsgroep van 35-54 jaar. 

Bereik vrouwen in alle levensfasen en bespaar budget