Duurzaamheid troef bij Roularta

Duurzaamheid troef bij Roularta

Overtuigd dat ze daadwerkelijk kan meebouwen aan de toekomst, inspireerde Roularta Media Group zich voor haar ambities inzake duurzaamheid op de 17 SDG’s van de Verenigde Naties. Als mediabedrijf hebben wij een unieke positie in het duurzaamheidsverhaal, gezien de footprint van Roularta Media Group minder zwaar doorweegt dan haar brainprint. De brainprint is de potentiële impact op het gedrag van anderen. Via haar diverse media kan Roularta Media Group miljoenen lezers, surfers en kijkers bereiken en dus informeren met betrekking tot alle aspecten van duurzaamheid en bijgevolg alle 17 SDG’s.

Met ons bedrijf focussen wij op 4 domeinen uit de Sustainable Development Goals, zoals deze gedefinieerd zijn door de VN: 

  • Kwaliteitsonderwijs
  • Waardig werk en economische groei
  • Verantwoorde consumptie en productie
  • Klimaatactie 

Lees er ons duurzaamheidscharter op na en de columns van onze hoofdredacteurs, die tegelijkertijd in al onze titels verschenen in de eerste week van mei 2022, met als doel onze lezers aan te zetten tot een duurzame mindshift.
Zo zullen er de komende jaren duizenden artikels verschijnen in onze magazines en op onze websites, die concrete tips aanreiken voor een duurzame levensstijl. Dit op alle gebieden, zowel voor mode, wonen, gezondheid en verzorging, culinair, financieel, reizen,... want vele kleine dingen maken een wereld van verschil.  

Lees alles over onze duurzame initiatieven op www.roulartacares.be