snoepjesenquête

Snoepjesenquête

Snoepen, het is iets wat iedereen overkomt. Maar hoeveel snoepen onze lezers eigenlijk? En wat snoepen zij zoal? In oktober 2019 gaven 2.438 lezers Roularta Research een inkijk in hun  snoepgedrag. Onze lezers zijn duidelijk zoetekauwen: 84% van de respondenten snoept minstens een keer per week, de helft van alle respondenten snoept dagelijks. Mannen snoepen niet vaker dan vrouwen, maar 65+-ers blijken wel vaker te snoepen dan respondenten onder de 35 jaar. 
Twee derde van de respondenten koopt vooral snoepgoed voor zichzelf: zin in zoet of een genietmomentje zijn de voornaamste redenen om snoep in huis te halen. Snoepjes voor de (klein-)kinderen, snoep als tussendoortje of snoep om zich op te beuren zijn voor een kwart van de respondenten eveneens een reden om snoep in huis te halen. 
Chocolade- en snoeprepen zijn onomstotelijk de grootste favoriet: maar liefst 40% van de respondenten duiden chocolade- en snoeprepen aan als favoriete snoepgoed. Zuurtjes (16%) en chocoladesnoepjes (11%) vervolledigen op afstand de top 3.

Meer weten over deze enquête? Contacteer dan Katrien.