Le Vif/L'Express

Print

Media kit

Redactionele formule

Le Vif/L’Express is het belangrijkste nieuwsmagazine in Franstalig België. Het belicht actuele politieke en sociale problemen en besteedt ook wekelijks aandacht aan wetenschap, cultuur, kunst, literatuur, evenementen, sport, …

Sinds de lancering in 1984, is Le Vif/L'Express een volledig onafhankelijk blad.

Politiek (nationaal, regionaal en internationaal), economie, cultuur en de grote vragen van de samenleving worden in dit kwaliteitsmagazine grondig doorgelicht. Dankzij zijn diepgravende onderzoeken, verrassende onthullingen en exclusieve interviews is het magazine een gevestigde waarde geworden binnen de periodieke pers in Franstalig België.

Le Vif/L’Express verschijnt samen met het kwalitatieve lifestyle magazine Le Vif Weekend en de culturele bijlage Focus Vif. Negen keer per jaar wordt het pakket verrijkt met het gezondheidsblad Bodytalk en verder zijn er negen uitgaven van Le Vif Extra waarin telkens een bepaald thema wordt uitgediept. Beide bladen worden uitgegeven op luxepapier en met een geverniste cover.

Lezerspubliek: de hogere klasses

De lezers van Le Vif/L’Express? Mannen en vrouwen, kaderleden, met een diploma op zak (hoger en universitair onderwijs), ouder dan 30, leergierig, nieuwsgierig, mensen die de uitdagingen van hun tijdperk wil begrijpen.

 

Kerncijfers:

  • Taal: Frans
  • Periodiciteit: Wekelijks
  • Verschijningsdag: donderdag
  • Hoofdredacteur: Anne-Sophie Bailly
  • LLP: 350.122
  • Oplage: 62.695 exemplaren (CIM Brand Report 2020)

Promoties

 

Specials

Technische info